Groendaken zien er niet alleen fraai uit, ze zijn ook functioneel. Groendaken zorgen voor een beter leefklimaat, brengen groen terug in stedelijke gebieden en neutraliseren negatieve milieu-invloeden. Daarnaast vormen ze een waterbuffer. Bij hevige regen nemen zij water op, waardoor overbelasting van het riool voorkomen wordt.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds meer interesse is in deze innovatieve en milieubewuste manier van dakbekleden. Roofwatcher is specialist op het gebied van groendaken en heeft een voortrekkersrol als het gaat om creativiteit, kwaliteit en vakkundigheid.
Als samenleving beginnen we in te zien dat we de biodiversiteit, natuurlijke voorraden en grondstoffen van de aarde aan het uitputten zijn. Als nu al de grenzen bereikt zijn,hoe moet het dan verder nu de wereldbevolking aanzienlijk zal toenemen en miljarden mensen het consumentisme nastreven van onze westerse samenleving. Ligt er een economisch interessante toekomst of juist een ecologisch dramatische toekomst in het verschiet?
Het Cradle to Cradle concept toont aan dat we niet hoeven te kiezen tussen economische of ecologische voorspoed. Economie en ecologie kunnen elkaar juist versterken. Om dit te verwezenlijken dienen we wel onze producten, logistieke processen, gebouwen en steden aanzienlijk intelligenter te ontwerpen.
Doen we dit conform de circulaire principes van Cradle to Cradle, dan zijn productieprocessen schoon, worden ecosystemen geïntegreerd in onze steden en gebouwen, zijn producten na gebruik volledig te ontmantelen in waardevolle grondstoffen en is de consument geen vervuiler meer.
Cradle to Cradle is daarmee niet alleen een ultiem duurzaamheidconcept maar veel meer nog een nieuw economisch model en businessconcept. De eerste ervaringen met het concept bij stedelijke ontwikkelingen en de industrie laten zien dat het concept een bijzonder winstgevend concept is.
Roofwatcher en Cradle to Cradle
Roofwatcher werkt volgens het principe van Cradle to Cradle. Omdat de systemen bestaan uit losse lagen