Rhepanol

Roofwatcher is erkend verwerker en Ambassador van Rhepanol ®.

Maak een afspraak
rhepanol verwerking roofwatcher
rhepanol roofwatcher amsterdam

ambassador van rhepanol

Roofwatcher is erkend verwerker en Ambassador van Rhepanol ®. Rhepanol ® met bewezen levensduur van 60 jaar is absoluut toonaangevend in de dakenwereld.  Rhepanol ® is vanaf 1956 ’s werelds oudste toegepaste kunststof dakbedekking op basis van polyisobutyleen (PIB), met een geheel unieke samenstelling. Het is de grondstof Oppanol uit de rubberfamilie, die Rhepanol ® zijn uitzonderlijke weerstand tegen veroudering meegeeft.

Met meer dan 75 jaar waterdichte ervaring en 100 miljoen m2 wereldwijd toegepast, mag Rhepanol ® zich met recht de standaard op het gebied van duurzame dakbedekkingen noemen. Het is de dakbedekking met een zeer lange bewezen levensduur. Rhepanol ® is betrouwbaar, duurzaam en milieuvriendelijk en wordt enkel verwerkt door erkende ambassadors.

kwalitatieve dakbedekking

Rhepanol is een outstanding kwalitatieve dakbedekking van 2,5 mm dikte, bestaande uit polyisobutyleen (pib), aan de onderzijde bekleed met een synthetisch onrotbaar vilt. Rhepanol® is een uiterst stabiel plastomeer membraan dat perfect weerstand biedt aan alle invloeden van de natuur. Het bevat geen weekmakers, is volledig UV-bestendig en weerstaat thermische schokken van -40° C tot +150° C.

Rhepanol® wordt verwerkt met föhn-techniek; hierdoor ontstaat een homogene lasverbinding.
Door het grote “lasvenster” waarin kan worden gewerkt, is verbranding van de folie uitgesloten en een goede, homogene lasverbinding een zekerheid. De dakbanen kunnen mede hierdoor onder nagenoeg alle omstandigheden worden verwerkt.

FDT monitort Rhepanol daken welke ouder zijn dan 60 jaar, en die nog steeds voldoen aan de productienormen van de huidige producties.  Conclusie is dan ook dat Rhepanol® dakbanen nagenoeg niet verouderen, en een verwachte levensduur hebben van meer dan 60 jaar. Grootonderhoud met Rhepanol® is gezien de veroudering niet nodig, ook algemeen onderhoud kan worden beperkt tot het schoonmaken van de afvoeren.

rhepanol verwerking roofwatcher
rhepanol logo

schoonwater verklaring rhepanol hfk

Een recente studie van het Hygiëne-instituut Gelsenkirchen bevestigt de uitstekende ecoprofiel van de premium Rhepanol® h-familie van FDT op het dak. De beoordeling in overeenstemming met de richtlijnen van het Federale Milieuagentschap voor de hygiënische beoordeling van organische materialen in contact met drinkwater kwam tot de conclusie dat de PIB kunststof dakbaan zelfs geschikt is voor gebruik in de drinkwatersector.

Materialen en materialen die worden gebruikt voor het extraheren, opslaan van drinkwater kunnen de kwaliteit van het drinkwater verminderen, evenals ongeschikte materialen en producten in huishoudelijke installaties. Daarom moeten voor alle op dit gebied gebruikte producten hygiënische geschiktheidsonderzoeken voor drinkwater worden uitgevoerd. Dan kan worden uitgesloten dat het drinkwater wordt verontreinigd door het contact tussen het gebruikte materiaal.

ecologisch en duurzaam

Het gebruik van kunststof dakmembranen in drinkwater is natuurlijk niet de praktijk. Maar des te meer is van toepassing op het gebruikelijke gebruik van Rhepanol ®hfk, dat de premium dakbaan niet bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van micro-organismen. Bovendien bevat het hoogwaardige waterdichtingsmembraan geen toevoegingen die zich in combinatie met (drink) water uitspoelen of tot chemische verontreiniging leiden. De resultaten van de studie tonen aan dat Rhepanol ® vergelijkbare eigenschappen heeft als roestvrij staal in termen van microbiële groei.

Rhepanol ® hfk is bovendien vrij van lood en cadmium of van speciale wortelremmende additieven. Noch de grondstoffen, noch de productie of de verwerking en het langdurig gebruik veroorzaken speciale milieuvervuiling. Zelfs na de gebruiksfase is Rhepanol ® 100 procent recyclebaar. In samenhang met de andere productspecifieke eigenschappen is de verdere ontwikkeling van de oudste kunststof dakbaan daarom ideaal voor het gebruik van ecologisch en duurzaam geplande en geconstrueerde gebouwen. Roofwatcher kan u verder adviseren over milieuvriendelijke en duurzame daken.

FPO roofwatcher details

Zij gingen u voor

Onze klanten houden van ons werk

 • volker wessels
 • van berlo 1
 • triavium
 • thermatras logo ontwerp voorbeeld 14
 • port van amsterdam
 • mercedes
 • martinez
 • naghtzaam
 • logo raysol 2020 (2)
 • logo ae
 • kooijmans
 • hollandse huizen logo 5
 • hollandse delta logo
 • evides removebg preview
 • e shelter vector logo
 • bjc tools 546x546
 • beatrix college logo
 • appartement en eigenaar
 • allicht

De mogelijkheden bespreken?

Bezoek ons showdak en bekijk de mogelijkheden. De koffie staat klaar.