• 085 - 747 0057
  • beheer@roofwatcher.nl

Rhepanol

Roofwatcher is erkend verwerker en Ambassador van Rhepanol ®. Rhepanol ® met bewezen levensduur van 60 jaar is absoluut toonaangevend in de dakenwereld.  Rhepanol ® is vanaf 1956 ’s werelds oudste toegepaste kunststof dakbedekking op basis van polyisobutyleen (PIB), met een geheel unieke samenstelling. Het is de grondstof Oppanol uit de rubberfamilie, dieRhepanol ® zijn uitzonderlijke weerstand tegen veroudering meegeeft.
Met meer dan 60 jaar waterdichte ervaring en 95.500.000 m2 wereldwijd toegepast, mag Rhepanol ® zich met recht de standaard op het gebied van dakbedekkingen noemen. Het is de dakbedekking met een zeer lange levensduur. Rhepanol ® is betrouwbaar, duurzaam en milieuvriendelijk en wordt enkel verwerkt door erkende ambassadors.

Rhepanol

Rhepanol ® hfk is een éénlaagse hoog kwalitatieve dakbedekking van 2,5 mm dikte, bestaande uit polyisobutyleen (pib), aan de onderzijde bekleed met een synthetisch onrotbaar vilt. Voorzien van een föhnbare overlap.
Rhepanol ® hfk is een uiterst stabiel plastomeer membraan dat perfect weerstand biedt aan alle invloeden van de natuur. Het bevat geen weekmakers, is volledig UV-bestendig en weerstaat thermische schokken van -40° C tot +150° C.

Het synthetisch vilt werkt zowel dampdrukverdelend als spanningsabsorberend en zorgt ervoor dat Rhepanol ® hfk op alle ondergronden kan worden geplaatst, eveneens op oude bitumineuze daken.

Rhepanol ® is de oudste kunststof dakbaan ter wereld en heeft een bewezen levensduur van meer dan 60 jaar. Rhepanol ® hfk: een membraan op basis van polyisobutyleen (PIB) voorzien van een polyester cachering. Rhepanol ® kan alleen verwerkt worden door erkende Rhepanol ® ambassadors. Roofwatcher is een erkend Rhepanol ® ambassador.

SCHOONWATER VERKLARING RHEPANOL HFK

Rhepanol ® hfk in contact met drinkwater is volledig onschadelijk

Een recente studie van het Hygiëne-instituut Gelsenkirchen bevestigt de uitstekende ecoprofiel van de premium Rhepanol® h-familie van FDT op het dak. De beoordeling in overeenstemming met de richtlijnen van het Federale Milieuagentschap voor de hygiënische beoordeling van organische materialen in contact met drinkwater kwam tot de conclusie dat de PIB kunststof dakbaan zelfs geschikt is voor gebruik in de drinkwatersector.

Materialen en materialen die worden gebruikt voor het extraheren, opslaan van drinkwater kunnen de kwaliteit van het drinkwater verminderen, evenals ongeschikte materialen en producten in huishoudelijke installaties. Daarom moeten voor alle op dit gebied gebruikte producten hygiënische geschiktheidsonderzoeken voor drinkwater worden uitgevoerd. Dan kan worden uitgesloten dat het drinkwater wordt verontreinigd door het contact tussen het gebruikte materiaal.

Het gebruik van kunststof dakmembranen in drinkwater is natuurlijk niet de praktijk. Maar des te meer is van toepassing op het gebruikelijke gebruik van Rhepanol ®hfk, dat de premium dakbaan niet bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van micro-organismen. Bovendien bevat het hoogwaardige waterdichtingsmembraan geen toevoegingen die zich in combinatie met (drink) water uitspoelen of tot chemische verontreiniging leiden. De resultaten van de studie tonen aan dat Rhepanol ® vergelijkbare eigenschappen heeft als roestvrij staal in termen van microbiële groei.

Rhepanol ® hfk is bovendien vrij van lood en cadmium of van speciale wortelremmende additieven. Noch de grondstoffen, noch de productie of de verwerking en het langdurig gebruik veroorzaken speciale milieuvervuiling. Zelfs na de gebruiksfase is Rhepanol ® 100 procent recyclebaar. In samenhang met de andere productspecifieke eigenschappen is de verdere ontwikkeling van de oudste kunststof dakbaan daarom ideaal voor het gebruik van ecologisch en duurzaam geplande en geconstrueerde gebouwen. Roofwatcher kan u verder adviseren over milieuvriendelijke en duurzame daken.