MIDWEST Amsterdam

Roofwatcher renoveert monumentaal pand met Rhepanol.

roofwatcher midwest amsterdam
Opdrachtgever

MIDWEST Amsterdam

Duurzame dakbedekking Rhepanol op MIDWEST AMSTERDAM

MIDWEST een Amsterdams gemeentelijk monument. En uitdagende dakrenovatie midden in Amsterdam. Roofwatcher ging die uitdaging aan. Midwest streeft naar een leefbare omgeving. Voor Midwest was Rhepanol dakbedekking met een schoonwaterverklaring  een geweldige oplossing. Mede door de bewezen levensduur van 60 jaar is gekozen voor Rhepanol.  Rhepanol de meest duurzame dakbedekking heeft zich hier ook weer bewezen. De combinatie Rhepanol en zonnepanelen is ook hier weer een succes geworden. Project Midwest is weer een prachtig voorbeeld van de duurzame samenwerking tussen Allicht en Roofwatcher.

HISTORIE
Midwest Amsterdam
Het complex Cabralstraat 1/Marco Polostraat 191 is een gebouw in Amsterdam-West. Het betreft hier een gebouw dat neergezet is als dubbele gewone lagere school voor de kinderen van de Marco Polobuurt dan wel Mercatorbuurt, die hier in de jaren twintig werd gebouwd. Opvallend aan het gebouw zijn de bouwstijl van de Amsterdamse School zeer grote oppervlakte baksteen, het gebouw heeft dan ook niet echt het uiterlijk van een school.

roofwatcher rhepanol veiligheid
roofwatcher rhepanol midwest
roofwatcher midwest amsterdam
roofwatcher rhepanol

In tegenstelling tot andere scholen in de buurt stootte de gemeente dit pand al vrij snel weer af. In 1937 werd het verkocht aan het Rooms-Katholieke kerkbestuur van Sint-Augustinus; het werd in 1939 verbouwd onder leiding van Karel Petrus Tholens.
Naar opnieuw een lagere jongensschool (St. Tarcisiusschool), en een ULO en voortgezet speciaal onderwijs (De Wissel) (Cabralstraat) en de Sint Jozefschool, Prof. Casimirschool (Marco Polostraat).

Aan het eind van de 20e eeuw kwam het gebouw leeg te staan en het werd ondanks het feit dat het in bewoond gebied ligt getroffen door vandalisme en krakers. Vanaf 2013 kwam de buurt in actie om een nieuwe bestemming aan het gebouw te kunnen geven, hetgeen na een verbouwing lukte. Het werd een bedrijfsverzamelgebouw onder de naam MidWest.

Rhepanol dakbedekking heeft een schoonwaterverklaring. Door Rhepanol komen geen chemicali├źn vrij. MIDWEST kan nu op een veilige manier de moestuinen water geven met regenwater van het dak.

rhepanol zonnepanelen roofwatcher
rhepanol zonnepanelen roofwatcher allicht
rhepanol roofwatcher midwest
midwest 1928

Ben jij de volgende?

Bezoek ons showdak en bekijk de mogelijkheden. De koffie staat klaar.