FPO roofwatcher details

Grootste keramische dakterras van Nederland

Geschreven door Ed van Tiel

Na een intensieve voorbereidingsfase van enkele maanden is het bedrijf Roofwatcher uit Erp nu volop bezig met de dakwerkzaamheden van het monumentale pand ‘Estel Residence’ in Nijmegen. De 25 grote terrassen en de 56 balkons die het gebouw zo spraakmakend maken worden grondig gerenoveerd en voorzien van keramische daktegels, die in speciale patronen worden gelegd om de esthetische waarde van het pand te verhogen.

Duurzaamheid

Ed van Tiel, commercieel directeur van Roofwatcher, vertelt: “Aangezien wij bij dit project in slechts 26 weken tijd het grootste keramische dakterras van Nederland maken, was een gedegen voorbereiding een belangrijke vereiste. Ook moest de het gehele dakopbouw bouwfysisch worden doorberekend.”

De hoge eisen die werden gesteld op het gebied van duurzaamheid hebben zeker een grote rol gespeeld bij de uiteindelijke productkeuzes die gemaakt zijn. Zo worden er keramische daktegels van 75 bij 75 cm gelegd, met een dikte van 2 cm. “Het voordeel van deze tegels is dat ze zeer slijtvast zijn en makkelijk 50 jaar meekunnen. Uiteraard moet je hierop ook je dakbedekkingssysteem aanpassen, dit moet minstens net zo lang meegaan. Daarom hebben we gekozen voor een hoogwaardige kunststof dakbedekking (FPO van Polyfine) die met behulp van föhntechniek homogeen gelast wordt, zonder het gebruik van open vuur. FPO heeft niet alleen een duurzaam karakter, maar is ook bestand tegen hoge dynamische belastingen en ponsweerstanden.”

Maatwerk

De grote hoeveelheid terrassen en balkons hebben logistiek gezien voor een uitdaging gezorgd. Met behulp van kraanvluchten is het logistieke gedeelte volledig in kaart gebracht. Roofwatcher heeft in overleg met fabrikant alle  kozijn detailleringen opnieuw voor dit project ontworpen. “De verschillende facetten waarmee wij te maken hebben bij dit project maken het voor ons uniek en heel bijzonder. Wij zijn niet alleen trots dat wij voor dit project geselecteerd zijn als bouwpartner, maar wij zijn ook enthousiast over het feit dat wij al onze kennis en ervaring hierbij kunnen inzetten,” aldus Van Tiel. Roofwatcher kan zich onderscheiden door duurzame en doordachte technologieën toe te passen. Daarom is Roofwatcher partner van Rhepanol die met een levensduurverwachting van 50 jaar absoluut de top van de markt vertegenwoordigd.

Artikel delen:

De mogelijkheden bespreken?

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende dakinspectie om daarna samen de mogelijkheden te bespreken.