Levensduur dak

60 jaar met Rhepanol

Waarom Rhepanol?

Betrouwbaar

Rhepanol is onder plat dak specialisten wereldwijd een begrip. Waarom? Rhepanol staat voor “s werelds oudste kunststofdakbaan” met 95 miljoen m2 projectreferenties die de zeer lange levensduur waarborgen.

Duurzaam

Rhepanol is een outstanding kwalitatieve dakbedekking van 2,5 mm dikte, bestaande uit polyisobutyleen (pib), aan de onderzijde bekleed met een synthetisch onrotbaar vilt.

Milieuvriendelijk

Rhepanol® behoort tot de milieutechnische top binnen de getoetste toepassing en is daarom een duurzaam bouwen (DUBO) keuze en is voorzien van een Dubo-Keur.

Betrouwbaarheid

Rhepanol is onder plat dak specialisten wereldwijd een begrip. Waarom? Rhepanol staat voor “s werelds oudste kunststofdakbaan” met 95 miljoen m2 projectreferenties die de zeer lange levensduur waarborgen. Met meer dan 75 jaar waterdichte dak ervaring. Verantwoordelijk voor deze hoge afdichtingskwaliteit is de kunststof polyisobutyleen. Deze grondstof verleent alle dakbanen binnen het Rhepanol assortiment hun sterkte en robuustheid.

Rhepanol® hfk mag uitsluitend door erkende Rhepanol® hfk-ambassadors worden aangebracht. Applicateurs krijgen een opleiding in Duitsland bij FDT en worden gecertificeerd. Door de outstanding kwaliteit van Rhepanol®hfk in combinatie met een gecertificeerde Rhepanol® hfk-ambassador wordt op de dakbedekking een 20 jarige verzekerde productie garantie afgegeven.

160913_75JahreButton_650x650

Duurzaam

Rhepanol is een outstanding kwalitatieve dakbedekking van 2,5 mm dikte, bestaande uit polyisobutyleen (pib), aan de onderzijde bekleed met een synthetisch onrotbaar vilt. Rhepanol® is een uiterst stabiel plastomeer membraan dat perfect weerstand biedt aan alle invloeden van de natuur. Het bevat geen weekmakers, is volledig UV-bestendig en weerstaat thermische schokken

van -40° C tot +150° C. 

Rhepanol® wordt verwerkt met föhn-techniek; hierdoor ontstaat een homogene lasverbinding.

Door het grote “lasvenster” waarin kan worden gewerkt, is verbranding van de folie uitgesloten en een goede, homogene lasverbinding een zekerheid. De dakbanen kunnen mede hierdoor onder nagenoeg alle omstandigheden worden verwerkt.

FDT monitort Rhepanol daken welke ouder zijn dan 60 jaar, en die nog steeds voldoen aan de productienormen van de huidige producties.  Conclusie is dan ook dat Rhepanol® dakbanen nagenoeg niet verouderen, en een verwachte levensduur hebben van meer dan 60 jaar. Grootonderhoud met Rhepanol® is gezien de veroudering niet nodig, ook algemeen onderhoud kan worden beperkt tot het schoonmaken van de afvoeren.

Milieuvriendelijk

Rhepanol® behoort tot de milieutechnische top binnen de getoetste toepassing en is daarom een duurzaam bouwen (DUBO) keuze en is voorzien van een Dubo-Keur.

FDT (FlachdachTechnologie) heeft voor Rhepanol®, van Institut Bauen und Umwelt e.V. (IBU, Duits instituut voor bouwwezen en leefmilieu) de EPD (Environmental Product Declaration, milieuproductverklaring) ontvangen.

Ook beschikt Rhepanol® over een schoonwaterverklaring. Tevens is Rhepanol® gecertificeerd door BBA, BUtgd, en SGS Intron

Zij gingen u voor

wij komen graag in contact met u